فرامرز افشانی، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگارفرهنگ عجب شیر در حاشیه طرح مبارزه و کنترل فرمونی کرم خراط در باغات گردوی در این شهرستان افزود: این آفت چوب خوار در تمامی باغات گردوی کشور در حال گسترش بوده و مبارزه با آن ضروری است.
وی، اظهار کرد: موثرترین روش کنترل آفت کرم خراط یا همان پروانه فری استفاده از سیم های فرمونی برای ایجاد اختلال در روند جفت گیری این حشره است.
مدیر جهاد کشاورزی عجب شیر، با اشاره به خسارت آفت پروانه فری یا کرم خراط در سال های گذشته به باغداران این شهرستان، یادآور شد: این آفت چند میزبانه بوده و با برخورداری از گونه های مختلف بیشترین آسیب را به درختان گردو و سیب وارد می کند.
افشانی، ادامه داد: کرم خراط از آفت های بومی بوده که به علت تغییر اقلیم، محدودیت منابع آبی و تنش خشکسالی، به آفت درجه یک درختان گردو در آذربایجان شرقی تبدیل شده است.
وی با اشاره به اقدام این اداره در خصوص جلوگیری از گسترش کرم خراط در باغ های این شهرستان، گفت: در زمینه وجود این آفت اطلاعیه هایی در اختیار دهیاری ها، شوراها و کشاورزان قرار داده شده و کلاس های آموزشی برای توجیه کشاورزان و باغداران در خصوص آشنایی و مبارزه با این آفت برگزار شده است.
مدیر جهاد کشاورزی عجب شیر، آبیاری منظم، تغذیه مناسب باغات، حذف شاخه های آلوده و استفاده از خمیر ویژه را مهمترین روش پیشگیری از شیوع این آفت اعلام کرد.
افشانی،با اشاره به اینکه برای مبارزه با این آفت پنج میلیون ریال برای هر هکتار از باغات گردو در شهرستان پیش بینی شده است اظهار کرد: کشاورزان باید تا دهم دی ماه سال جاری ۲۰درصد این هزینه را جهت خرید تله های فرمونی بها حضور در جهاد کشاورزی شهرستان پرداخت کنند تا عملیات مبارزه بیولوژیک به روش اخلال در جفت یابی پروانه نر و ماده آفت، در سطح باغ های منطقه انجام شود.
وی، استفاده از سموم شیمیایی برای نابودی این آفت را موثر ندانست و یادآور شد: باید سیم های فرمونی برای اخلال در جفت گیری پروانه فری به کار گرفته شود.
افشانی، افزود: این طرح با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی و باغداران عجب شیر در راستای مبارزه با کرم خراط درختان میوه در بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از باغ های این شهرستان که هزار و ۲۹۰ هکتار آن به باغ گردو اختصاص دارد، اجرا می شود.
شهرستان عجب شیر واقع در جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی با حدود ۸۵ هزار نفر جمعیت که حدود ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که پنج هزار هکتار آن را باغات تشکیل می دهد.
ارسال دیدگاه